Hele hvetekorn gir salaten spenst,
og så er de mye sunnere å spise hele enn som finmalt hvetemel.
og så er de mye sunnere å spise hele enn som finmalt hvetemel.
Du trenger:
En bunt asparges
En pakke sukkererter (gjerne de runde som også kalles sugar snaps)
En pakke grønne bønner
En bunt vårløk
En gul squash
Noen tørkede tranebær
Hele hvetekorn
Olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper
Og sånn gjør du det:
Skær alt det grønne i passe småbter.
Skjær squashen i større biter som bakes i ovnen på 180 grader med litt olje, salt og pepper i 15 minutter.
Kok to desiliter hvetekorn i seks desiliter vann på svak varme i ca 40 minutter.
Sjekk de underveis. De er ferdige når de er "al dente". Da heller du av overflødig vann.
Miks dressing av en ss sennep, en ss honning, ca en dl eddik og to dl olivenolje, salt og pepper.
Wok de grønne grønnsakene raskt.
Bland alt sammen i en stor bolle med ca halvparten av dressingen og tranebærene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar