En salat med masse smak, som passer perfekt til både kylling, en god biff, eller grillet lam.
Dette trenger du:
(4-6 personer)
1 pose ruccolasalat
1 hode annen salat (ekblad, hjertesalat, lollo rosso...)
150 g chevre
1/2 glass gode sorte oliven (uten sten)
1 avocado
1 fennikel
1 rød løk
1 dl sukker
1 dl eddik
1 dl vann
God olivenolje
Salt og Pepper
Sånn gjør du det:
Først sylter du løk og fennikel. Det er veldig enkelt, men krever at du enten
gjør det et par timer før middag, eller dagen i forveien.
Kok opp vann, eddik og sukker. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten bort fra varmen.
Del løken og fennikelen i skiver/båter som er 1/2-1 cm tykke.
Ha alt oppi gryten. Legg på lokk og la det hele stå og avkjøle seg.
Når middagen snart er klar vasker du salat, og blander sammen alle
salat-ingrediensene samt løk og fennikel.
Dressingen lager du ved å ta en del eddikblanding og to deler olje.
Smak til med salt og pepper - og en dæsj sennep om du liker det.
mmmm.....vi skal ha grillet lam i morgen så denne salaten blir perfekt. Tenker mye på dere
SvarSlettTakk for omtanke =) Håper salaten smakte godt!
SvarSlett