En kjapp rett når middagen må på bordet raskt.
Med hvetekorn og grønnsaker, får du tilbehør som er litt sunnere enn ris og pasta.
Dette trenger du:
(4 personer)
4 porsjonsstykker med fersk laks
Sitronpepper, salt
1 ss smør
200 g hvetekorn
1 pakke sukkererter
1 pakke cherrytomater
1 gul paprika
2-3 vårløk
Salt, pepper, sukker
Olivenolje
Rømme
1/2 sitron
Salt, pepper, basilikum
Sånn gjør du det:
*Begynn med grønnsakene. Sett ovnen på 180 grader.
Mens ovnen varmer seg, del tomatene i to og paprikaen i biter.
Dryss over salt, pepper, 1/2 ts sukker og litt olivenolje.
Sett grønnsakene i ovnen, og la dem stå i ca 1/2 time.
Kok opp en liter vann med en buljongterning til hvetekornene.
Disse trenger å småkoke i ca 20 min.
Rens sukkererter og vårløk, og skjær i passe små biter.
Kok hvetekornene.
* Så til fisken: Tørk av fisken, og ha på salt og sitronpepper på begge sider.
Varm en stekepanne med smør og stek fisken
gylden på begge sider (ca 3 minutter på hver side).
Trekk pannen til side, og la fisken hvile under lokk.
* Rør sammen et halvt beger rømme, en ss sitronsaft, salt, pepper og revet basilikum.
* Tilbake til grønnsakene: Når hvetekornene er møre,
ha oppi sukkerertene, og la det hele koke i ca to minutter.
Bland til slutt hvetekorn med ovnsbakte grønnsaker, sukkererter og vårløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar