Denne oppskriften er inspirert av en rett fra den australske kokken Donna Hay.
Forskjellen er at jeg bruker ferdige røsti, mens hun lager sine av søtpotet.
Dette trenger du:
200 g indrefilet per pers
En skive fransk chevre per pers
3-4 røsti (fra frysedisken funker fint) per pers
Ruccola
En sitron
Olivenolje, salt & pepper
Sånn gjør du det:
Kjøttet bør være i ett stykke. Ha på pepper på biffen ca en time før steking.
Sett ovnen på 180 grader.
Forstek kjøttet, ett min på hver side, i en glovarm jernpanne.
Vask ruccolaen og del chevre i skiver.
Ha kjøttet i en ildfastform i ovnen - ca 15-20 min (litt avhengig av størrelse på fileten).
Ha i røstiene samtidig.
Mens kjøttet hviler, gratineres chevre-skivene i ovnen - på bakepapir.
Til slutt danderes alt på tallerkner:
Røsti bunn, deretter ruccola, press over sitron, hell over olivenolje, ha på godt med salt og pepper.
Legg så på tre-fire skiver kjøtt og chevre på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar