Disse potetformene, basert på en oppskrift fra Donna Hay.
De ser avanserte ut, men er faktisk enkle å lage!
Dette trenger du:
1 kg store poteter, skrellet og skåret tynt.
125 ml olivenolje
2 fedd hvitløk
havsalt og sort pepper
125 g revet ost, Cheddar, Gruyère eller Jarlsberg
12 skiver serrano-skinke - ca 1 1/2 per potetform.
Sånn gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær potetene i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, da går det lynraskt.
Ha potetene i en bolle, hell over oljen, knust hvitløk, salt og pepper og bland godt.
Sett potetskivene i åtte små former.
Del skinkeskivene i mindre biter og legg dem innimellom potetskivene.
Dryss over osten, og dekk formene med aluminiumsfolie.
Stek i ca en time, før du tar av folien og lar dem bli brune på toppen.
Passer ypperlig til alle typer kjøtt og ovnsbakt kylling,
gjerne med marinerte cherrytomater og wokede bønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar