mandag 14. mars 2011

Kjapp kyllingwok

En rask og god kyllingwok, der du kan tilpasse mengden chili etter alderen på de som skal spise retten.


Dette trenger du:
(4 personer)
3-4 kyllingfileter
100 g usaltede peanøtter
1 bunt koriander
1 stor rød paprika
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
1 ingefærrot
1-2 røde chili
Søt chilisaus
Soyasaus
1 ts maisennamel
Ris etter eget valg


Sånn gjør du det:
Kok opp vann og sett over risen etter anvisning på pakken.
Mens risen putrer i vei, begynn med grønnsakene.
Skjær paprika og vårløk i store biter.
Finhakk ca 4 cm ingefær og to fedd hvitløk og ønsket mengde chili.
Ta korianderbladene for seg, og finhakk stilkene.


Skjær kyllingen i biter. Ha dem i en bolle og hell over litt soyasaus til marinering.
Varm opp woken når risen nesten er ferdigkokt.
Fres peanøtene kjapt, før du tar dem til siden i en liten skål.
Ha opp litt olje i woken og stek kyllingen først.
Ha deretter oppi ingefær, hvitløk, chili og korianderstilker.
Fres dette i ca ett minutt. Ha til slutt oppi grønnsakene.
Når de har fått en kjapp omgang i woken tar du oppi en ts maisennamel 
og en ss søt chilisaus og en dæsj soyasaus.


Dryss over korianderbladene og ha oppi peanøttene igjen. 
Server med ris og litt soyasaus på siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar