mandag 21. mars 2011

Syrlig pastasalat

En pastasalat der syltet rødløk gir en syrlig smak, og utvalget ellers kun begrenses av fantasien.



Dette trenger du:
Pasta etter eget ønske
1 rød løk
1 rød paprika
2 stilker stangselleri
1 pk sukkererter 
10 cherrytomater
Parmesan/Chevre/Mozarella
Noen basilikumblader
Olivenolje

1 dl hvitvinseddik
2 dl sukker
3 dl vann

Sånn gjør du det:
Kok opp vann, sukker og eddik. Trekk gryten til side.
Skjær rødløken i passe tynne skiver og legg oppi laken. 
Sett gryten et kaldt sted, og la løken stå i ca en time.

Kutt opp resten av ingrediensene til pastasalaten. 
Sukkerertene kan kokes raskt i vann, eller brukes rå. Det er opp til deg!
Band alt i en salatbolle med en god klunk olivenolje over, finhakket basilikum og litt salt og pepper.
Når løken er ferdigmarinert, kok pastaen.
Bland alt og ha oppi osten til slutt. 
Jeg brukte parmesan her, fordi barna skulle spise, 
men er sikker på at chevre vil være enda bedre.
Gode sorte oliven oppi gir en ekstra liten spiss.

Serveres som salat med godt brød til, eller som tilbehør til kylling, skinke eller svinefilet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar