onsdag 2. mars 2011

Fiskepinner med potetmos

Mars-forsett nr 1: oppdatere bloggen oftere. Mars-forsett nr 2: Spis mer fisk!
Mine barn er ingen fiskeelskere, men jeg prøver. 
Her er en løsning de aksepterte: hjemmelagde fiskepinner.



Dette trenger du:
(4 pers)
600-800 g fersk torskefilet (eller annen fast hvit fisk)
Brødsmuler (eller Griljermel fra butikken)
1 egg
Smør til steking

8 mellomstore poteter
3 ss smør
1 dl melk

Grønnsaker etter smak
Sitron

1/2 dl lettrømme
1/2 dl majones
To ss finhakkede sylteagurker
Et par dråper sitronsaft
Salt og pepper

Sånn gjør du det:
Skjær fileten i passe tykke strimler. 
Visp sammen egg i en bolle og ha brødsmuler i en annen.
Dypp fiskebitene i egg og deretter brødsmuler. 
Legg dem til side på en tallerken mens du begynner på potetmosen.
Skrell poteter og del dem i to. Kok dem møre.
I en annen gryte varmer du melk og smør, eller smelt smøret med de
ferdigkokte potetene og jevn med melk direkte når potetene er most.
Bruk helst en potetmoser for å lage dette. Stavmikser gjør mosen seig.

Kok opp grønnsaker og varm stekepannen til fisken.
Stek bitene i en panne ed godt med smør. 
Server med sitron, remulade (og kanskje ketchup til barna).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar