onsdag 14. september 2011

Pasta med asparges og brokkoli

Sommeren er over, men siden aspargesene er i butikken året rundt. Dette er dette en enkel og sommerlig rett som fort kan få deg til å glemme regn, gule blader og at vinteren kommer før du aner.


Dette trenger du:
(4 personer)
1 bunt asparges
1/2 bunt brokkoli
2-3 dl kyllingbuljong
4 ss creme fraiche
500 g pasta (skruer, penne, skjell)
En god neve revet parmesan
Salt & pepper



Sånn gjør du det:
Rens aspargesene og kutt stilkene i 3 cm lange biter. 
Legg toppene til siden og kok opp resten i lettsaltet vann.
Når aspargesen er møre, kjør stilkene til mos med en stavmikser og kyllingbuljongen.
Begynn med 1 dl og spe videre til asparges-mosen får en konsistens midt mellom grøt og suppe.
Bland inn creme fraiche og la sausen stå.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann til pastaten. Del opp brokkolien i små buketter. 
Kok disse i 2 minutter sammen med aspargestoppene. Hell av vannet, og la de stå.
Når pastaen er kokt, bland sammen pasta, aspargessaus, brokkoli og aspargestopper. 
Ha over revet parmesan, nykvernet pepper og smak til med salt til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar