fredag 5. november 2010

Ovnsbakt kylling med ricotta og parmesan

Denne retten er litt grisete å lage, og for de fintfølende, litt ekkel. Men, takler du å løfte opp skinnet langs kyllingbrystene og stappe inn osterøren, er det verdt det til slutt! 


 Dette trenger du:
En hel landkylling, gjerne økologisk
4 ss ricottaost
4 ss revet parmesanost
2 ss god olivenolje
2 ss hakket basilikum, salvie, timian eller andre urter du liker
Salt og pepper

Ovnsbakte grønnsaker er godt ved siden av.
Da trenger du:
2 store gulrøtter
3 store poteter
1/2 sellerirot 



Sånn gjør du det:
Bland ostene, oljen og urtene med salt og pepper i en bolle.
Skyll kyllingen godt innvendig, og tørk av den etterpå med et kjøkkenpapir. 
Bruk pekefinger og langfinger til å løfte opp skinnet på kyllingbrystene og form 
to store lommer. Lag et par snitt med kniv i hvert kyllinglår.
Bruk en skje og egne hender til å fylle opp brystlommene med ostemassen.
Smør også litt av massen på kyllinglårene, og resten utenpå kyllingen.
Dryss gjerne over litt ekstra salt og pepper. 


Sett ovnen på 180 grader. Avhengig av størrelse skal kyllingen ha mellom en og halvannen time i ovnen. Husk at den også må hvile i 10-15 minutter etterpå.
Nå kan du kutte grønnsakene i store biter, 
ha dem i en ildfast form med et par ss olivenolje, salt og pepper.
Avhengig av størrelse, så trenger også disse rundt en time.
Bruk varmluft, så steker du kjøtt og grønnsaker samtidig.
Når kyllingen skal serveres, skjæres bryst og lår av fra skrotten. 
Bruk gjerne skyen fra kyllingen som saus. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar