torsdag 18. november 2010

Mandelkake med mascarponekrem og friske bær

En enkel kake, med mye smak, og deilig, luftig bunn.


Dette trenger du til bunnen:
(Til 12 personer) 
4 egg 
125 g skoldede mandler
125 g sukker
1 ss hvetemel
1 ss potetmel 

Dette trenger du til fyllet: 
2 beger mascarpone krem
2 eggeplommer
4 ss sukker
1 kurv blåbær, 1 kurv bringebær, 1 kurv jordbær 



Sånn lager du bunnen:
Først lager du bunnen. Ta mandlene (du får kjøpt dem uten skall i gode innvandrerbutikker)
og finmal dem enten i kvern eller ved hjelp av en stavmikser. 
Om ikke alt finmales, er det helt greit. kaken blir bare mer autentisk!
Skill plommer og hvite. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt etter litt.
Når dette er blitt til deilig marengsmasse, kan du blande i eggeplommene.
Sikt i kvernede mandler, mel og potetmel, og rør det inn med en slikkepott.
Ha alt i en kakeform, der du dekker bunnen med matpapir, og smører sidene.
Stek bunnen i 175 grader i 45 minutter.
La bunnen kjøle seg ned. 



Sånn lager du fyllet:
Rør sammen mascarponeosten med to eggeplommer og sukkeret. 
Her kan man evt ha i noen dråper vaniljeessens, 
noen dråper likør eller litt sitronsaft. Jeg valgte å gå for naturell.
Smør kremen utover kaken, og pynt med bær etter eget ønske.
Kaken kan oppbevares kjølig til servering.
Den kan godt stå noen timer før den skal spises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar