lørdag 10. september 2011

Annes chevresalat med syltet fennikel og rødløk

En salat med masse smak, som passer perfekt til både kylling, en god biff, eller grillet lam.


Dette trenger du:
(4-6 personer)
1 pose ruccolasalat
1 hode annen salat (ekblad, hjertesalat, lollo rosso...)
150 g chevre
1/2 glass gode sorte oliven (uten sten)
1 avocado 
1 fennikel
1 rød løk
1 dl sukker
1 dl eddik
1 dl vann
God olivenolje
Salt og Pepper

Sånn gjør du det:
Først sylter du løk og fennikel. Det er veldig enkelt, men krever at du enten 
gjør det et par timer før middag, eller dagen i forveien.
Kok opp vann, eddik og sukker. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten bort fra varmen.
Del løken og fennikelen i skiver/båter som er 1/2-1 cm tykke. 
Ha alt oppi gryten. Legg på lokk og la det hele stå og avkjøle seg.
Når middagen snart er klar vasker du salat, og blander sammen alle 
salat-ingrediensene samt løk og fennikel.
Dressingen lager du ved å ta en del eddikblanding og to deler olje. 
Smak til med salt og pepper - og en dæsj sennep om du liker det. 


2 kommentarer:

  1. mmmm.....vi skal ha grillet lam i morgen så denne salaten blir perfekt. Tenker mye på dere

    SvarSlett
  2. Takk for omtanke =) Håper salaten smakte godt!

    SvarSlett