torsdag 15. desember 2011

Theas spanske kylling

I disse juletider kan det være godt med noe annet enn ribbe og surkål. 
Her er oppskriften på Theas enkle og lettlagete kylling med søt honning og sterk pølse. 
Hun lagde to, siden vi var mange på middag. Oppskriften er her er til en, selv om bildene viser to.


Dette trenger du:
(4-6 personer)
1 hel kylling
1 sitron
1/2 pk chorizopølse i skiver
100 g smør
1 dl honning
Salt og pepper

Sånn gjør du det:

La kylling ligge ute og bli romtemperert. Skyll den innvendig og tørk godt med jøkkenpapir.
Sett ovnen på 180 grader.


Del sitronen i båter og putt dem inn i kyllingen slik:


Lag 10-15 snitt i kyllingen med en skarp kniv. 
Rull sammen pølseskivene, og press dem inn i hullene slik:


Smelt smør og honning i en gryte.
Legg kyllingen i en ildfast form. 
Pensele kyllingen med smør og honning.


Stek på 180 grader i ca 1 time. Det avhenger litt av størrelsen. 
Prior-kyllinger er mindre og trenger kansje 45 min, mens Stange-kyllingene 
er store og trenger ofte litt mer enn en time. 
Underveis kan du pense den med kraften som ligger i formen rundt kyllingen, 
for å passe på at den holder seg saftig.
For å sjekke om kyllingen er ferdig stikker du en spiss kniv inn ved lårstykket. 
Pipler det ut klar væske, er den ferdig.

La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den i bryststykker og lårstykker.
Stek gjerne poteter i ovnen sammtidig med kyllingen. 
En grønn salat er også god til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar