fredag 17. desember 2010

Pasta med røkelaks og dill

En enkel og god pastarett, der du får brukt opp det du måtte sitte igjen med av røkelaks-rester i romjulen. Kombinasjonen av hvitvin, sitron og fløte i sausen gir kjempegod smak og sørger for at den ikke blir for tung.

Dette trenger du:
(4 personer)
Ca 200 g røkelaks i tynne strimler
400 g tagliatelle
1 ss smør
2 knuste fedd hvitløk
2 finhakkede sjalotteløk / 1 liten rød løk
1 dl fløte
1 dl hvitvin
1 ss sitronsaft
2 ss revet sitronskall
Salt og pepper, evt sukker

Sånn gjør du det:
Skjær opp og mål opp alle ingredienser før du begynner å koke.
Sett over en stor gryte lettsaltet vann til pastaen.
Ta en dyp stekepanne og stek løk og hvitløk mykt i smør.
Ha i fløte, sitronsaft, 1ss sitronskall og hvitvin. La dette koke inn et par minutter.
Smak til. Jeg syntes retten trengte en ts sukker for å balansere sitronen.
Trekk pannen av varmen.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
Når den har et par minutter igjen, varmer du opp sausen og har i røkelaksen og dill.
Hold til side ca en kopp med pastavann før du heller ut resten.
Bland sammen pasta og saus i pannen eller en stor serveringsbolle. 
Ha oppi den siste ss med sitronskall, 
og hell over litt kokevann om pastaen blir for tørr.
Ha på nykvernet pepper og en klype havsalt til slutt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar