onsdag 5. januar 2011

Biff med sopprisotto og søt rødløk

Hvis man orker å røre i risottoen i 20 minutters tid, lager resten av middagen seg (nesten) selv. Her har jeg brukt risottomiksen fra Superbra Risotto, men den kan også lages med fersk sopp. Da må du bare steke soppen først, og blande den inn i risottoen før servering.


Dette trenger du:
(4 personer)
Ca 800 g godt storfekjøtt (indrefilet, ytrefilet eller entrecote)
En pakke ruccola
En risottomix
1 liter kyllingkraft (fra terning)
50 g parmesan 
2 store røde løk
3 ss smør 
Olivenolje, balsamicoeddik 
Salt og pepper 

Sånn gjør du det:
* Begynn med å renskjære kjøttet, ha på salt og nykvernet pepper 
og la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 min.
* Vask ruccolaen, rens løken og skjær den i ca 1,5 cm tykke skiver. 
* Forstek kjøttet i varm jernpanne med 1 ss smør, to minutter på hver side.
Legg kjøttet i en ildfast form og la det hvile mens ovnen blir 180 grader.
* Sett jernpannen på svak varme, ha i den andre spiseskjeen med smør.
La løkskivene steke seg helt møre. Dette kan ta opp til 20 minutter. 
Husk å snu skivene jevnlig, så de ikke brenner seg.
*Nå er tiden inne for å steke kjøttet. Avhengig av tykkelse trenger kjøttstykket +/- 20 minutter.
* Mens kjøttet er i ovnen går du i gang med risottoen: 
Varm 1 ss smør og 1 ss olivenolje i en stor gryte. 
Rør inn riskornene og ha over akkurat nok kyllingkraft til at risen er dekket.
Rør jevnlig, og spe med mer kraft, når risen har absorbert siste dose.
Kjøttet og risottoen blir trolig ferdig nesten samtidig. 
Et triks er å ta risottoen av varmen før riskornene er helt ferdige (al dente),
for så å avslutte med litt varm kraft og koke det inn helt til slutt, når alt annet er klart.
For å fullføre risottoen har du i en klatt smør, revet parmesanost og nykvernet pepper.
* Ha ruccolaen i en bolle, dryss over en ss olivenolje og en ts balsamico,
og bland godt med litt salt og pepper.
* Legg litt ruccola på tallerkenen med noen skiver kjøtt på toppen, 
et par skjeer risotto og to løksiver ved siden av. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar