onsdag 9. februar 2011

Kristis Knekkebrød

Kristis superenkle knekkebrød, stappfulle av korn og frø. 
Takket være en dose honning og salt, er de også veldig gode!


Dette trenger du:
(Til 2 bakeplater)
3-4 dl sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
5-6 dl kaldt vann
1 ss honning
Fingersalt



Sånn gjør du det:
Bland alle ingrediensene i en bolle. Begynn med 3 dl rugmel og 5 dl vann. 
Så tilpasser du etterhvert, slik at røren blir smidig, men fortsatt litt flytende.
Fordel røren på to ark med bakepapir som ligger på stekeplatene.
Viktig å ikke bruke butikkenes private label, som Landlord/ First Price etc.
Du må ha papir som er mest mulig non-stick.
Alternativt kan du pensle papiret med olivenolje.


Bruk en skje eller slikkepott og fordel røren så tynt du kan, uten at det blir huller.
Rut opp flatene med kniv eller pizzahjul. 
Da kan knekkebrøene brekkes fra hverandre etter steking.
Til slutt har du på generøst med fingersalt på toppen.


Stek de på 170-180 grader i varmluftsovn. Ett brett helt øverst, ett brett helt nederst.
Etter ca 30 minutter lar du brettene bytte plass.
Etter ca 20-30 minutter åpner du døren og lar de steke i 15 min med åpen dør.
Når knekkebrødene er blitt gyldene og sprø er de ferdige.
Jeg må ofte ettersteke de midterste litt ekstra. 
Da brekker jeg av de som er ferdigstekt, 
og legger de som ennå ikke er sprø på en rist og gir dem 10-15 til.
Her må man føle seg frem!
Knekkebrødene oppbevares i en papirpose, kakeboks eller i en brødkurv med et håndkle over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar