mandag 25. april 2011

Pai med tomat og mozarella

Dersom du kjøper en ferdig paibunn i butikken, 
er dette en av de enkleste middagene du kan slenge sammen på ti minutter.




Dette trenger du:
(4 personer)

1 pakke paibunn
4-5 egg (avhengig av størrelsen)
1 dl melk
1/2 dl fløte
1 mozarella
ca 100 g cherrytomater
Sorte oliven (kan droppes)
10 blader basilikum
Salt og pepper



Sånn gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader. Legg paibunnen i en paiform og forstek paiskallet
i ca 10 minutter når ovnen er varm. Husk å prikke bunnen med en gaffel. Da slipper du bobler i skallet.
Del tomatene i to og osten i små terninger.
Bland sammen egg, melk og fløte og pisk blandingen godt sammen. Ha i salt og pepper.
Ha oliven, tomater og ost oppi paiskalet.
Hell over eggeblandingen, og dryss over revne basilikumblader til slutt.
Paien stekes i ca 30 minutter, til den er fin og gylden.
Det smaker godt med en salat ved siden av. 
Noen skiver parma eller serranoskinke er også kjempegodt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar