søndag 22. mai 2011

Brokkoli- og blåostsuppe

Egentlig skulle jeg ha lagt ut mye mer matoppskrifter enn jeg gjør, 
og egentlig er det for nærme sommeren til å spise brokkoli og blåsostsuppe.
Men verden går ikke alltid etter planen.
Så her kommer en varmende suppe, når maidagene er på sitt kaldeste. 


Dette trenger du:
1 bunt brokkoli
1 rød løk
1 stang selleri (kan sløyfes)
1 stor potet
1 ss smør 
1/1 - 1 l kraft (gjerne fra buljongterning)
En dæsj fløte/creme fraiche/kesam 
Salt og pepper 
150 g blåmuggost

Sånn gjør du det:
Vask og del brokkolien i små biter - stilken også, for her er det mye smak.
Finhakk løk, selleri og potet. Fres grønnsakene i en stor gryte med litt smør.
Når grønnsakene er møre, ha over nok kraft til å dekke grønnsakene helt.
Jeg pleier å helle over vann, og så ha oppi en terning eller to med kyllingbuljong.
La det hele koke til grønnsakene er mye og kan moses med en stavmixer til en jevn suppe.
Ha i fløte/creme fraiche/kesam (om du er redd kaloriene), og bland inn ca 100 g blåmuggost.
Skjær resten av osten i terninger og server ved siden av suppen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar