mandag 30. mai 2011

Sommerlig pastasalat

Dette er faktisk verdens enkleste pastasalat. Den er supergod alene, 
men funker også som tilbehør til grillmat, kylling eller gode pølser. 
Det eneste man må passe på er å ha gode tomater!


Dette trenger du:
(4 personer)
6-8 plommetomater 
eller 
2 bokser cherrytomater
1/2 glass oliven uten sten
2 mozarella
Ca 100 g parmesanost (revet)
1/2 del olivenolje
10 basilikumblader
500 g pasta (mellomstore skjell er best)
Salt & pepper

Sånn gjør du det:
Skjær tomatene i små biter, del oliven i to (eller ha dem hele om du ikke gidder), riv
parmesan og skjær mozarellaen i små biter. Bland alt i en bolle med olivenolje,
salt, pepper og grovhakkede basilikumblader.
La gjerne blandingen stå en halvtimes tid eller mer. 
Har du ikke tid, så lar du den bare stå mens pastaen koker. 
Kok pastaen og bland varm pasta i tomat- og osteblandingen. 
Osten smelter og gjør at alt får litt bedre feste. 
Er best nylaget, men kan også spises kald om dere skal ha den med på picknick.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar