søndag 19. juni 2011

Thailandske fiskekaker

Små spicy fiskekaker med mye deilig smak! 
Disse kakene lærte jeg på et matkurs med Paul Løwe, og er en hit i familien.



 Dette trenger du:
(4 pers)
1 kg hvit fisk (torsk, sei eller steinbitt) i biter 
1 rød finhakket løk 
1 ss revet ingefær 
1/2 stilk sitrongress, i tynne skiver
2 ss hakket koreander
4 fedd hvitløk, hakket
1 ts sukker
1 ss soyasaus
3 vårløk, hakket
salt og pepper
Olje til steking

Tilbehør:
Ris
Søt chilisaus
Valgfrie grønnsaker 

Sånn gjør du det:

Ha alle ingrediensene til fiskekakene oppi en bolle og mos det til en røre med stavmikseren.

 Når røren ser sånn ut er den ferdig:


Sett over ris og klargjør grønnsakene. 
Jeg brukte sukkererter og minimais, wokked med litt soyasus og østerssaus.
Stek fiskekakene gyldene i litt olje - hold dem varme på svak varme i ovnen.
Server med ris, grønnsaker og søt chilisaus. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar