søndag 9. januar 2011

Pasta med rask tomatsaus

En pastarett som varmer, takket være en liten hissig, tørket chili. 
Skal barna spise, kan mengden chili halveres, eller droppes helt.


Dette trenger du:
(4 personer)
500 g pasta
2 bokser hele tomater uten skinn
3 ansjosfileter
2 fedd hvitløk
5 blader basilikum 
1 liten tørket rød chili
En neve oliven
En neve kapers
Parmesanost
Olivenolje, salt og pepper, sukker 

Sånn gjør du det:
Fres finhakket hvitløk og ansjosfileter i en gryte med en ss olivenolje. 
Ha i boksene med tomat, og gi det et oppkok.
Smuldre oppi chilien, ha oppi finrevet basilikum.
La det hele koke i ca 15-20 minutter, til sausen har tyknet litt.
Kok opp rikelig med vann til pastaen og kok etter ansvisning på pakken.
Smak til sausen med salt, pepper og en liten teskje sukker.
Ha oppi oliven, kapers og hell sausen over nykokt pasta.
Avslutt med en neve parmesan på toppen. 

1 kommentar:

  1. Kult, Anniken!
    (Fikk lyst å blogge litt mat jeg også nå. Men egen matblogg? Eller mat midt i tekstilene. )

    SvarSlett