tirsdag 25. januar 2011

Sprøstekt laks med grønnsakskorn

En kjapp rett når middagen må på bordet raskt. 
Med hvetekorn og grønnsaker, får du tilbehør som er litt sunnere enn ris og pasta.


Dette trenger du:
(4 personer)
4 porsjonsstykker med fersk laks
Sitronpepper, salt
1 ss smør

200 g hvetekorn
1 pakke sukkererter
1 pakke cherrytomater
1 gul paprika
2-3 vårløk
Salt, pepper, sukker
Olivenolje

Rømme
1/2 sitron
Salt, pepper, basilikum

Sånn gjør du det:
*Begynn med grønnsakene. Sett ovnen på 180 grader. 
Mens ovnen varmer seg, del tomatene i to og paprikaen i biter.
Dryss over salt, pepper, 1/2 ts sukker og litt olivenolje.
Sett grønnsakene i ovnen, og la dem stå i ca 1/2 time.
Kok opp en liter vann med en buljongterning til hvetekornene. 
Disse trenger å småkoke i ca 20 min. 
Rens sukkererter og vårløk, og skjær i passe små biter.
Kok hvetekornene.

* Så til fisken: Tørk av fisken, og ha på salt og sitronpepper på begge sider.
Varm en stekepanne med smør og stek fisken 
gylden på begge sider (ca 3 minutter på hver side).
Trekk pannen til side, og la fisken hvile under lokk.

* Rør sammen et halvt beger rømme, en ss sitronsaft, salt, pepper og revet basilikum.

* Tilbake til grønnsakene: Når hvetekornene er møre,
ha oppi sukkerertene, og la det hele koke i ca to minutter. 
Bland til slutt hvetekorn med ovnsbakte grønnsaker, sukkererter og vårløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar