søndag 10. oktober 2010

Potetgrateng med serranoskinke

Disse potetformene, basert på en oppskrift fra Donna Hay. 
De ser avanserte ut, men er faktisk enkle å lage! 


Dette trenger du:
1 kg store poteter, skrellet og skåret tynt.
125 ml olivenolje
2 fedd hvitløk
havsalt og sort pepper
125 g revet ost, Cheddar, Gruyère eller Jarlsberg
12 skiver serrano-skinke  - ca 1 1/2 per potetform.

Sånn gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær potetene i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, da går det lynraskt.


Ha potetene i en bolle, hell over oljen, knust hvitløk, salt og pepper og bland godt.
Sett potetskivene i åtte små former.
Del skinkeskivene i mindre biter og legg dem innimellom potetskivene.


Dryss over osten, og dekk formene med aluminiumsfolie.


Stek i ca en time, før du tar av folien og lar dem bli brune på toppen.
Passer ypperlig til alle typer kjøtt og ovnsbakt kylling, 
gjerne med marinerte cherrytomater og wokede bønner.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar