tirsdag 28. september 2010

Kristines gulrotsuppe med ingefær og koriander


Kristines supergode gulrotsuppe - gjør susen en forkjølet høstkveld.


Dette trenger du:
1 rød løk
1 stor potet
1 bunt gulrøtter
3-4 cm ingefærrot
2 fedd hvitløk
1 eple
1 revet gulrot
1-2 buljongterninger
Frisk koriander
Smør, salt, pepper

Sånn gjør du det:
Hakk løk, poteter og gulrøtter i store biter.
Riv ingefær og hvitløk.
Smelt 1 ss smør i en stor gryte, og la alle oppkuttede grønnsaker surre.
Dekk grønnsakene med vann (ca 1/2 liter), ha i buljongterningene og alt koke i 15-20 min.
Skrell eplet og skjær det i biter. Ha oppi suppen når poteter og gulrøtter er møre.
La suppen koke i et par minutter til, før det hele moses med en stavmikser.
Ha i mer vann om suppen er for tykk. Brukte du bare en buljonterning, 
kan du ha i en halv eller hel til, ettersom hvor mye vann du har brukt.
Sleng opp revet gulrot til slutt. Denne trengs ikke å koke, bare å bli varm.
Server med frisk koriander på toppen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar