fredag 12. november 2010

Sjokolademousse

En luftig og mektig dessert, som selv barn kan klare å lage (med litt hjelp...)


Dette trenger du:
(Til 6 personer)
3 egg
150 g god mørk sjokolade
3 dl kremfløte

Sånn gjør du det:
Del sjokoladen i små biter og smelt den i et vannbad.
Mens denne smelter, skill eggeplommer og eggehvite. 
Ta halvparten av eggehviten og stivpisk. Sett til side.
Pisk krem av fløten og bland eggeplommene inn for hånd til slutt. 
Når sjokoladen er helt smeltet, må den avkjøles i noen minutter.
Bland så krem og sjokolade uten å røre for hardt.
Skjær til slutt inn den stivpiskede eggehviten.
Fyll moussen enten i porsjonsformer eller i en stor bolle.
La den stå kaldt noen timer før servering,
men ta den gjerne ut i romtemperatur ca en halv time før den skal spises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar