tirsdag 30. november 2010

Blomkålsuppe med sprøstekt Chorizo

En mild og mettende suppe, som har godt av drahjelp fra en spicy Chorizopølse.


Dette trenger du:
1 blomkålhode
1 rød løk
1 stang stangselleri
1/2 purreløk (kan droppes)
2 ss smør
1 l kylling/grønnsakskraft (terning helt ok)
4 ss creme fraiche
Salt og pepper
100 g Chorizopølse (eller annen krydret salami) i små terninger

Sånn gjør du det:
Kutt løk, stangselleri og purre i biter og fres i en gryte med smeltet smør.
Kutt blomkålhodet i 8-10 biter, og ha det i gryten. 
Hell over en liter kraft, og la dette koke til grønnsakene er møre.
Mos suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og creme fraiche.
Sprøstek pølsebitene, og dryss en skje eller to i hver suppeskål før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar