onsdag 10. november 2010

Saftig laks med blomkålpuré

 En kjapp og enkel måte å trekke laksen på, som gjør den veldig saftig og smakfull.
Den milde blomkålpuréen balanserer godt mot den salte fisken.  


Dette trenger du til fisken:
Ca 800 gram laksefilet, delt i porsjonsstykker
1 purre
1 sitron
2 chalotteløk 
1 bunt dill
2 laubærblad
1/2 dl salt
10 hele sorte pepperkorn 
1-2 liter vann 

Dette trenger du til blomkålpuréen:
1 blomkålhode 
2 ss smør
Creme fraiche etter smak
Salt og pepper  


Sånn gjør du det:
Ha alle ingrediensene, untatt fisken, i en gryte og gi det et oppkok.
Vask og rens blomkålen, og kok den mør i en kjele med vann. 
Hell av vannet, slå oppi smøret, og mos blomkålen til puré med en stavmikser.
Smak til med creme fraiche, salt og pepper.
Når fiskevannet har kokt, trekk det til side og legg fisken oppi. 
La den trekke under lokk i ca 10 minutter (avhengig av størrelsen på fiskestykkene).
 Server gjerne med kokte eller ovnsbakte poteter og andre grønnsaker.
Denne retten er også god uten blomkålpuréen, men servert på klassisk vis
med agurksalat, nypoteter og Sandefjordsmør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar