søndag 21. november 2010

Laksetartar med gressløkkrem

En forrett med mye smak, som lett kan forberedes tidlig på dagen om du skal lage middag til mange gjester! Denne oppskriften er med fersk laks og røkelaks, men man kan også gjerne ha i litt gravlaks for ekstra smak.


Dette trenger du: 
(6 personer)
200 g fersk laksefilet
100 g røkelaks
1 ss Dijonsennep
1 bunt gressløk
1 beger creme fraiche
1 ss sironsaft
salt og pepper

Sånn gjør du det:
Hakk laksen i fine biter, enten i en kjøkkenmaskin, eller med kniv.
Bruker du kjøkkenmaskin, må du ikke la den gå lenge. Da får du en seig fiskefarse.
 Bland fisken med sennep og en ss finhakket gressløk.
Sett blandingen kaldt.

Ha creme fraiche, sitron  og ca 4 ss hakket gressløk i en bolle
og kjør dette lysegrønt med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper og evt mer sitron.

Tartaren legges opp i små porsjoner på tallerkenen med litt gressløkkrem.
Resten av gressløkkremen settes frem på bordet.
Det er godt med tynne skiver loff eller melba toast til. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar