lørdag 13. november 2010

Pestokylling med risotto og tomatsalat

En smakfull kyllingrett med mye italiensk inspirasjon. 
Orginalen stod Donna Hay for. Her er min versjon.


Dette trenger du til kyllingen:
(4 personer)
4 kyllingfileter
1 glass pesto (det funker bedre enn hjemmelaget)
Ca 50 g. revet parmesan 
 Olivenolje

Dette trenger du til risottoen:
1 pakke italiensk risottoris
1/2 rød løk 
1 liter kyllingkraft (jeg bruker terninger)
4 ss smør
2 ss olivenolje
En klype safran
Ca 50 g revet parmesan
En dæsj Vermouth 

Dette trenger du til tomatsalat:
En pakke cherytomater
Et halvt glass oliven
5 blader basilikum
Olivenolje
Salt og pepper 
  


Sånn gjør du det:
Jeg pleier å begynne med risottoen, for det er den som krever litt innsats. 
Finhakk løken, og fres den myk i oljen og halvparten av smøret. 
Ha oppi ca 250 ris, og rør rundt til riskornene er dekket med smør og olje.
Dekk risen såvidt med kraft, og rør rundt.
Når kraften har trukket inn, har du i mer kraft, og rører videre.
Det tar circa 20 minutter å lage ferdig risottoen, men et lurt triks 
er å gjøre de første 15 minuttene, og så sette hele gryten til side.
Da kan du lage resten av middagen i ro og mak, 
og avslutte med risottoen når alt annet er klart.

Nå til kyllingen, resten av risottoppskriften kommer nedenfor.
Ha litt olje i en ildfast form. Legg i filetene.
Smør på et tynt lag pesto og dryss over parmesan.
Stekes i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Kutt tomatene i biter og dele oliven i to. Hell over litt god olje, 
salt, pepper og hakket basilikum. 

Når kyllingene nærmer seg slutten, går du tilbake til risottoen.
Rør inn mer væske. Husk å smake underveis. 
Når riskornene er al dente (litt tyggemotstand) er risottoen ferdig.
For å klargjøre risottoen har du i resten av smøret, parmesan 
og en dæsj vermouth, før du rører godt slik at alt smelter.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar