søndag 28. november 2010

Steak frites med basilikumsmør

Som franskmennene vil ha det. Kjøtt, pommes frites og en salat.
Her har jeg brukt entrecôte, men indre- og ytrefilet av storfe er også godt! 
Har du pågangsmot og gode nerver, er en hjemmelaget bearnaise supergodt.
Vil du ha det enkelt, er mitt basilikumsmør et godt alternativ.




Dette trenger du:
(4 personer)
Ca 800 g mørt storfekjøtt (filet/entrecôte)
Salt og pepper

8-10 store faste poteter
Olivenolje
Havsalt

200 g romtemperert smør
2 fedd hvitløk
En halv krukke basilikum

1 salathode
2 avocado
Parmesan
Olje, eddik, sennep, honning
Salt og pepper

Sånn gjør du det:
*Tørk av kjøttet, ha på godt med pepper og la det ligge på benken en times tid.
Forstek kjøttet i en glovarm jernpanne, ett minutt på hver side,
Etterstek i ovnen på 180 grader. Steketiden varierer med tykkelsen. 
Disse entrecôtene var ca 2 cm tykke, og trengte 8-10 minutter i ovnen.
*Før du ettersteker kjøttet, må potetene i gang.
Vask potetene, skjær dem i cm tykke skiver, og så i staver.
Ha alt i en bolle med 1/2 dl olivenolje og to kvernet ts havsalt.
Bre potetene utover et bakepapir i en langpanne. 
De bør ligge flatt og ikke oppå hverandre.
Stek på 180 grader i ca 1 time.
*Ta det romtempererte smøret og mos det sammen med basilikum 
og hvitløk med en stavmikser eller i en food processor.
Når smøret har fått en jevn grønnfarge, er det ferdig.
Pakk det inn i gladpack, rull det til en pølse og legg det kaldt.
* Vask salaten, del opp avocado, og bland i skiver av parmesan.
Bland dressing av 1 ss sennep, 1 ss honning, salt, pepper og 1/2 dl eddik.
Ha i 1 dl olje og bland godt.
* Når potetene har ca 20 minutter igjen, steker du ferdig kjøttet. 
La det hvile i minst 10 minutter før servering.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar