tirsdag 14. september 2010

Annikens grønne lasagne

En super rett for å få i barna spinat, og alt mulig annet grønt i samme slengen. Som en liten advarsel, retten krever litt tid, og er derfor ikke egnet for en hektisk onsdagskveld! 
Alle grønnsakene nedenfor er ikke nødvendige, og man kan også eksperimentere med andre.



Dette trenger du:
En pakke lasagne-plater

Til den grønne sausen:
2 mozarella
150 g parmesan
3 poser fersk spinat eller 1 pose frossen
1 beger creme fraiche
Salt, Pepper, olivenolje & revet muskat

Til den røde sausen:
1 paprika
1 rød løk
1 squash
10 sjampinjonger
3-4 ss sorte oliven
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
2 bokser flådde tomater
2 fedd hvitløk
Salt, pepper, sukker & olivenolje


Og sånn gjør du det:
Lag den røde sausen først, ettersom den gjerne kan putre i en time eller to.
Stek finhakket hvitløk gylden i et par ss olivenolje.
Skjær alle grønnsakene i skiver/biter og stek i samme panne.
Ha i tomatboksene, og smak til med salt, pepper og en anelse sukker.
La det stå og småkoke til sausen er redusert med ca en tredjedel.



Så er det tid for den grønne, som ikke bør stå for lenge, for da blir fargen så stygg.

Vask spinaten godt, før den forvelles i en stor gryte med et par ss olivenolje.
Når spinaten har falt helt sammen, kan du helle av all overskuddsvæske,
og tilsette ca 150 gram revet parmesan, et beger creme fraiche, salt, pepper og revet muskat etter smak.

Deretter skal alt settes sammen til en lasagne.


Begynn med ett lag rød saus, et lag pastaplater, ett lag grønnsaus, pastaplater, osv. 
Siste laget skal være med grønn saus, før hele lasagne'n toppes med tynne skiver mozarella.
Stek pastaretten til den er gylden på toppen, og pastaplatene passe myke.
Dette tar ca 30-40 minutter på 180 grader.
La den avkjøle seg i ca 10 minutter før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar