fredag 3. september 2010

Ovnsbakte røtter

Hvorfor nøye seg med poteter i ovnen, når alt blir så mye bedre med pastinakk, søtpoteter, og alle andre gode røtter som frister i grønnsaksdisken. Grønnsaksretten fra Londons beste vegetarkokk, Yotam Ottolenghi, er fantastisk tilbehør til alt kjøtt - både rødt og hvitt.


Dette trenger du:
4 store søtpoteter
4 pastinakker
4 store poteter
4 gulrøtter 
4 røde løk
1 hel hvitløk
1 pakke cherrytomater 
Timian
Rosmarin

Dressing: 
1/4 dl. olivenolje
2 ss sitronjuice
1/2 ss honning
1/2 ss dijon sennep
4 ss små capers 
salt, pepper

Sånn gjør du det:
Skjær alle grønnsakene i store, gjerne avlange biter. Ta av skallet om nødvendig. 
Del hvitløken i to på tvers. Skjær løken i mellomstore kløfter - seks fra hver løk.
Bland alt med ca 1 dl. olivenolje, salt, pepper og noen kvister rosmarin og timian.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.
Legg oppi halve cherry tomater og stek videre i ca 15 minutter.
Når grønnsakene er møre, taes alt ut av ovnen, dressingen blandes i, og retten er klar.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar