fredag 24. september 2010

Salat med søte tomater

Denne salaten krever at du begynner tidlig siden tomatene skal minst fem timer i ovnen, 
men det meste av jobben går til gjengjeld nesten av seg selv.


Dette trenger du:

Frisk og fin salat
En pakke små cherrytomater
To paprikaer (rød og gul)
Avocado
En skive Chevre/Parmesan
Gode oliven
Pinjekjerner/Gresskarkjerner
Olivenolje, balsamicoeddik, sukker, sennep, salt & pepper

Sånn gjør du det:
Minst 5 timer før servering, sett ovnen på 180 grader.
Ha paprikaene i store biter og legg dem på et bakepapir i en langpanne.
Stek dem i ca 5 minutter, ta langpannen ut og demp tempraturen til 50-60 grader.
Legg oppi cherrytomatene. Delt i to, med skjæresiden opp.
Dryss olivenolje, salt, pepper og litt sukker over tomater og paprika.
Sett tilbake i ovnen, og la stå i fem timer eller mer.
Jo lenger de kan stå, jo lavere temperatur. 
Merk bare at paprikaen ikke må være i for små biter, da blir de bare harde.

Før servering vasker og tørker du salaten. 
Ha oppi avocado, oliven og pinje/gresskarkjerner, 
chevre i biter eller parmesan i skiver.
Legg tomater og paprika på toppen.
Lag dressing av 1 ss sennep, 1 ts sukker, 1/2 dl balsamico og 1 dl olivenolje.
Smak til med salt og pepper. Dressingen skal være ganske søt.

Godt til grillmat, kylling, eller som en rett i seg selv, 
da gjerne med litt god serrano- eller parmaskinke oppi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar