mandag 27. september 2010

Biff med røsti, chevre og ruccola

Denne oppskriften er inspirert av en rett fra den australske kokken Donna Hay. 
Forskjellen er at jeg bruker ferdige røsti, mens hun lager sine av søtpotet.



Dette trenger du:
200 g indrefilet per pers
En skive fransk chevre per pers
3-4 røsti (fra frysedisken funker fint) per pers
Ruccola
En sitron
Olivenolje, salt & pepper

Sånn gjør du det:


Kjøttet bør være i ett stykke. Ha på pepper på biffen ca en time før steking.
Sett ovnen på 180 grader.
Forstek kjøttet, ett min på hver side, i en glovarm jernpanne.
Vask ruccolaen og del chevre i skiver.
Ha kjøttet i en ildfastform i ovnen - ca 15-20 min (litt avhengig av størrelse på fileten).
Ha i røstiene samtidig.
Mens kjøttet hviler, gratineres chevre-skivene i ovnen - på bakepapir.


Til slutt danderes alt på tallerkner:
Røsti bunn, deretter ruccola, press over sitron, hell over olivenolje, ha på godt med salt og pepper.
Legg så på tre-fire skiver kjøtt og chevre på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar